Powerlite IPL-metoden bygger på intensivt pulserat ljus och ska inte förväxlas med laser.
Ljuset filtreras på olika våglängder och absorberas av olika målområden. Det som gjort powerlite ipl kända är deras säkra, kraftfulla och effektiva behandlingar för hårborttagning, hudföryngring, borttagning av blodkärl på ytan, pigmenteringar, solfläckar, åldersfläckar, fina linjer med mera.

Permanent hårborttagning med Powerlite IPL

Med mer än 20 års erfarenhet är Powerlite IPL ett av de äldsta kommersiellt tillgängliga varumärkena i sverige. Deras nöjda kunder har gjort powerlite till marknadsledare för ipl-teknik i sverige och i japan.
Det som gjort powerlite kända är deras säkra, kraftfulla och effektiva behandlingar för hårborttagning.

Skillnaden mellan IPL och laser

IPL är inte Laser och ska inte förväxlas även om tillvägagångssättet kan likna varandra. Det oskadliga ljuset absorberas av melaninet i hårsäckarna och omvandlas till värme. Vid 70 grader celsius förstörs proteinet i hårceller och hårsäckar och därmed kan inte nytt hår bildas igen. För att behandlingen ska fungera behöver håret och hårsäcken vara aktivt, i så kallad tillväxtfas.

Andelen hår på kroppen i tillväxtas varierar beroende på kroppsdel men är i genomsnitt 20-30 %. I de flesta fall krävs det 6-8 behandlingar med ett intervall på 8-12 veckor beroende på område.
Hår som försvinner efter varje behandling blir permanent borta då hårstråets näringstillförsel förstörs.
De hår som vi fått bort under behandlingen är alltså borta för evigt. Däremot kan alltid inaktiva hårsäckar bli aktiva under livets gång tex av hormoner vid ex graviditet, medicin eller klimakteriet.

Hårsäcken genomgår 3 olika växtfaser:

  • tillväxtfas
  • vilofas
  • övergångsfas.

Hur går behandlingen till?

  • Området som ska behandlas kollas över noggrant och rengörs.
  • Området behöver vara rakat innan behandling.
  • Mindre områden kan vi hjälpa dig med på plats men raka dig gärna dagen innan för att inte området ska vara irriterat vid behandling. Uppstår en rödhet eller irritation efter rakning kan behandlingen få mindre verkan, därför rekommenderar vi att raka några timman innan.
  • Om du inte har möjlighet att göra detta själv (vid. tex. ryggbehandling) behöver du säga till oss då vi behöver lägga till extra tid för detta i behandlingen.
  • Dina ögon skyddas från ipl-blixten med ögonlappar eller glasögon.
  • En kall, genomskinlig gel appliceras på huden, därefter kommer ipl-blixtarna gå igenom område för område.

Behandlingen ska inte göra ont men den snabba värmeutvecklingen kan kännas något intensivt men inte långvarig.

Att tänka på efter en behandling

Mellan behandlingarna kan håret rakas eller klippas. Undvik vaxning eller pincettplockning. Låt huden vila från solning utomhus eller i solarium en månad före behandling. Låt även huden vila från sol en vecka efter behandling och använd solskyddsfaktor (minst spf 30) vid vistelse i sol.

Vilka områden kan behandlas?

Ben, rygg, mage, bröst/dekoltage, armhålor, bikinilinje, överläpp, haka, hals, kinder.

Hudförbättring med Powerlite IPL

IPL hudförbättring / hudföryngring tar hjälp av starka och snabba ljuspulser för att t. ex. behandla rosacea, fina linjer, ytliga kärl, pigmenteringar och solskador genom värme.

Effekten av det gula ljuset med ipl är effektiv för att lindra rosacea, öka kollagen, reducera rödhet och dämpa inflammationer. Behandling med IPL kan även reducera vissa pigmenteringar.

Hur går en IPL behandling till?

Behandlingen börjar med rengöring av huden, peeling samt portömning vid behov. Dina ögon skyddas från ipl-blixten med ögonlappar och en iskall gel appliceras på behandlingsområdet.

Ljuset från IPL bildar en lokal värme som stimulerar hudens kollagen, därefter behandlas eventuella kärl och pigmenteringar. Behandlingen avslutas med svalkande, återfuktande sheetmask.

Ytliga blodkärl behandlas genom att hemoglobinet, det röda i blodet, absorberar det gula ljuset och koagulerar i värmen.
Ytliga blodkärl försvinner oftast med en eller ett par blixtar med ipl:en. Det ger en direkt effekt på både enstaka kärl som hel rodnad över tex. kinder.

Pigmenteringar / Solskador behandlas genom att melaninet i pigmentetet drar åt sig ljuset och värmen och kryper upp mot hudytan för att sedan helt stötas bort. Effekten blir direkt men slutresultatet blir efter ca. två veckor.
Behandlingen görs endast på pigmenteringar som du fått av solen, ej melasma (pigmenteringar som kommer hormonellt) då den typen av pigmentering kan triggas av värme. Vi rekommenderar dig alltid att kolla upp dina fläckar regelbundet hos en dermatolog

Att tänka på

Svullnad eller skorpa bildas på det området du behandlat kärl eller pigment.
Låt huden vila från solning utomhus eller i solarium en månad innan din behandling, du bör även undvika brun utan sol.
Låt även huden vila från sol en vecka efter behandling och använd solskyddsfaktor (minst spf 30) vid vistelse i sol

Direkt efter en behandling upplevs huden lugn och återfucktad ut och det är inga problem att gå tillbaka till sin dagliga aktivitet. Om kärl eller pigment behandlas kommer en lokal svullnad eller rodnad uppstå.

Vilka områden kan behandlas?

Vi undviker att gå över ögon och läppar, annars behandlas hela ansiktet. IPL är även lämpligt för hals, dekolletage, händer och armar.

Hur ofta behöver jag upprepa behandlingen?

2-4 gånger med fyra veckors mellanrum beroende på ditt mål med behandlingen. För att optimera resultatet kan man mellan IPL-behandlingarna kompletera med Prx – T33 eller Dermapen 4.

Powerlite IPL + PRX- T33 2.0

Kombinationen används i direkt anslutning till IPL hudföryngring vilket leder till ökad kollagenstimulering och lyster.
Resultatet är en kraftfull anti-age behandling som reducerar ålderstecken, verkar djupt fuktgivande, återskapar volym, reducerar pigmentförändringar, jämnar ut hudtonen och reducerar rynkor och linjer.